Saturday, February 25, 2017

Ipoh Street Art

Dengan nama Tuhan yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang

Selawat dan salam buat junjungan SAW

Assalamualaikum

Salam ukhuwah semua.

#ipohstreetart

31st January 2017

This is our first jalan-ii for 2017.. Balik kampung and kita terus la ke ipoh.. Check in for 3 days n 2 nite.. Nothing much in here but okeylah for a short trip 😍😍

Nowadays, the most attractive things is the street art.. We have here in Malaysia particularly in Penang, Ipoh, Malacca and many others.. I'd been there in Penang as well as in Ipoh.. So here i will share wif u guys the street art checkpoint.. Hopefully it could help u guys to find the art!


Semua checkpoint boleh jumpa if follow this map.. Tapi kita orang waze jer.. 😼😼

1. The Oldtown's uncle


2. Paper Plane


3. Kopi-O


4. Hummingbird


5. Evolution


6. Trishaw


7. Girl


Despite of all the checkpoint.. Ada juga street art lain yg terjumpa by coincidence..





It is advisable to catch up the streets art by walking as the traffic in Ipoh town suck! The distance between one checkpoint to another, not that far and to avoid sunburn kena pegi di awal pagi atau di petang hari yer.. ;)

Oke..u olls boleh try nnt yer.. ;)

Jzkk









Saturday, February 11, 2017

Penang food! #sayadahcuba

Dengan nama Tuhan yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang

Selawat dan Salam buat Junjungan SAW

Assalamualaikum..

Salam ukhuwah semua.. Thanxx sebab sudi drop by..

Alhamdulillah berkesempatan untuk ke Penang haritu.. Lari sekejap dari kesibukan kerja..

24.12.2016~26.12.2016
Penang Island
#rakansepenjenayah

So kalau singgah Penang..jangan lupa singgah makan kat tempat makan ni okey!

1. Mee Goreng Bangkok Lane


We all order Mee Goreng Sotong and It is highly recommended! Haihh teringat-ii.. Tak cukup satu pinggan! Kalau nak datang sini just waze jer "mee goreng jalan bangkok" Insya Allah jumpa... Situated at Jalan Bangkok.. in the heart of Georgetown.. tempat yang super sibuk expecially time cuti... It's a matter of parking je lah kat sini.. Pandai-ii lah uolls nak park yer.. Make sure tak block kereta orang! 

#sayasuka #sayapuashati


2. Roti Bakar Arang Famous Bangkok Lane


Just opposite to the kedai Mee Goreng Bangkok Lane..jangan lupa untuk try this Roti Bakar Arang.. Sesambil tunggu Mee Goreng sesambil order roti bakar.. Memang kena cuba Roti Bakar Arang nie.. Sebab apa? Sebab bakar witb arang.. But the taste..uihhh tak boleh tido punya.. Haha oke exegerated! Tapi kena try n taste it! Memang tak rugi..

#sayasuka #sayapuashati


3. Nasi Kandar Beratur


Nie antara nasi kandar yang agak famous juga di Penang.. Betul-ii besides the Kapitan Keling Mosque..bukak pukul 10.15 malam.tapi orang beratur early than that oke. In fact, we all queue pun at 9.30 okey! Tapi jangan confuse tau dengan nasi kandar yg dibuka ditempat yang sama dan beroperasi till 9.30/10.00 pm.. yang tu definitely bukan nasi kandar beratur tau..

#sayadahcubaandabilalagi


4. Nasi Padang Minang @t Transfer Road, Penang


Kedai nie kitaorang jumpa masa on the way balik ke hotel..tengok ramai orang jer kita pun serbu jugaklah kan.. Hee.. Jenuh tunggu seat.. Sesambil tu survey apa yang menarik.. Tengok orang ramai order ikan cencaru goreng.. Fuhh! Tak tau apa yang special but wallahi the taste...super sedap!! Tambah sedap sebab makan panas-ii dengan nasi panas-ii kan.. Typical malay sangat! Perut nasi kan so nikmat sangatlah! Korang jangan lupa cari kedai nie okey!

#sayasuka #sayapuashati


5. Roti Bakar Arang at Transfer Road, Penang


Stall nie tepi jalan jer.. Tapi sangat ramai manusia..nak makan sini kena datang pepagi.. Kitaorang datang kul 8 pun jenuh nak tunggu seat.. Kalau lambat apatah lagi.. Iolls tak tau tang mana yang sedap tapi sedap lah! Pastu korang jangan lupa order roti canai banjir oke! Pastu Teh Tarik is a must! Haha.. Selera apakah ini? So jangan lupa singgah okey!

#sayasuka #sayapuashati

Oke itu saja untuk entry kali ni.. Selamat mencuba!!

Jzkk








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I dont know since when i like to rant all the way about my life..my feeling..not so me anyway..but since am ranting..am feel much more better..release..Alhamdulillah..am here not to please people n everyone of you..am ranting what i want..feel free not to read it, if you're annoyed with my writings..